Historie

Van een regionaal bergingsbedrijf groeide Hooikammer door de jaren heen uit tot een toonaangevende speler binnen de mobiliteitsbranche. Met meer dan 35 man personeel, een zeer breed aanbod aan diensten en een indrukwekkend wagenpark is het een grote organisatie geworden. Maar ondanks de groei van het bedrijf is het altijd een familiebedrijf gebleven, waar de lijnen kort zijn, de benadering persoonlijk en de koffie voor iedereen klaarstaat.

Hooikammer door de jaren heen

In 1972 startte vader Hooikammer al met berging. Hij opende naast zijn autosloperij een bergingsbedrijf – destijds het tweede bergingsbedrijf van het land. Zijn zoon Jan Berend Hooikammer nam het stokje van zijn vader over en maakte in 1999 een vliegende start met het winnen van een aanbesteding en contracteerde zo zijn eerste bergingsregio. Kort daarna volgden de eerste autotransportwagens. In 2010 voegde zich daar een zelfstandig opererend bedrijf bij die inbeslagname van voertuigen organiseert (www.fidron.nl).

Visie voor de toekomst

Zoals een echt familiebedrijf betaamt, is ook de derde generatie Hooikammer volop betrokken binnen het bedrijf. Samen wordt gewerkt aan een visie voor de toekomst. Binnen Hooikammer is ‘stilstaan’ letterlijk en figuurlijk een verboden woord. Er wordt altijd gekeken naar mogelijkheden hoe het nog beter, duurzamer, efficiënter en klantvriendelijker kan. Het verder ontzorgen van relaties met duurzame mobiliteitsoplossingen is het credo voor de toekomst.